Jävla isbana, hahaha!

Jag tror ingen förstår vad jag menar med att det är en polerad isbana på väg ner från vårt berg. Så jag har nu tagit kort!!

Nu är det tur att det var unga jag och inte Agda 66. Jag tog det så försiktigt att jag nästan inte rörde mig. Så långsamt gick det. Fram tills sulan satte fart och jag snurrade runt på rumpan som om jag satt på ett tefat i 5-6 meter. Jag satte naglarna i isen så hårt att det blev långa rivmärken i isen, haha! Jag kan tänka mig hur det måste ha sett ut. Färden var kul bortsett från att byxan blev blöt.


Sammanfattar torsdag<3


Bra dagar gör min vardag!

Igår, tidigt, mycket tidigt begav jag och Anton oss till skatt-tjooossan och fixade D nummer åt mig. Jag var skräckslagen hela vägen dit då jag hört att köerna ska vara mördarlånga och att folk fått sitta i timmar där. Jag däremot fick hjälp så fort jag tog en nummerlapp. Jag brukar inte ha sån tur så stunder som dessa uppmärksammas.

Senare tog vi en sväng runt i olika butiker. Jag shoppade en jävla massa toppat med 20 kilo skor i min fantasi.

Senare började magarna kurra och då är det helt fantastiskt att vara arbetslös för då blir man bjuden, hähä! Lunchade på T.G.I Friday där det är gratis påfyllning på läsk, oj oh OOH MUMS!

Idag är det andra bullar som gäller. En härlig mix av folk kommer hit och firar påsken med mig och A med lite grilla och ett jävla ståhej. Om jag är pepp? Jorå ;)

Upp och hoppa för idag ska vi poppa!!


Mar. 28, 2013


Helskotta!

Vad glad jag är!!

Har nu signerat ett anställnings avtal och kommer bli inringd vid behov. Yes! På Barnehage var det ja :D


IIIIIHIIII ;)

Nu ska jag på mitt första pass med en personlig tränare. Jag, Cliff och Anton ska kötta MMA på torsdag och som avslut 30 minuter inne på gymmet. Det ska bli niiiice!

För övrigt har jag tvättat håret idag. Det gjorde jag rätt i om man säger så. Snart sova. Är dötrött!
:) :( ): (:

Jag vet inte vad jag ska skriva. Vill skriva. Om vad?

Jag saknar Fredrik som aldrig förr. Vill att du ska överraska mig genom att stå i hallen en dag. Nu blir väl det väldigt svårt men man kan ju alltid drömma.

För övrigt ska jag skicka två mail, se vad som hänt på jobbfronten och titta upp vart jag ska imorgon på intervjun. Önska mig all lycka till nu. Jag behöver det. Lycka och jobb och pengar.


:)


Mina: Fun, love, money! ;)


O l i V i a !

Jo då satt e...

Någon gång måste man ju tvätta gymkläderna. Så snälla Anton lånade ut sina joggingbyxor till mig. Nu är ju han någon storlek större än mig så för att hålla brallan på plats fick jag knyta åt ganska tight. Det vart lite för tight så skulle dra ut rosetten och göra en lite slappare rosett. Att det av någon anledning under färdens gång förvandlades till världens hårdaste dubbelknut kan jag inte begripa. Hahaha! Då Anton inte är i behov av snörningen var det helt okej att jag klippte av snöret efter träningen. Bara det att jag glömde saxen. Fick stå och klippa och pilla i brallan vid receptionen vid ingången som det aktivt passerade folk igenom.

Egentligen inte så pinsamt om jag tänker efter. Bara något att skriva om!

Imorgon ska det tydligen vara Pokerkväll här hemma. Inte så insatt i poker just men man kan alltid lära sig.

Röda läppar idag. That's my style!


Break it then you make it


:)

Jag gnussade mig i ögonen och tänkte, wow vilken dag! Tittade ut, gnussade en gång till och ändrade mig. Snöstorm!?! Jag som laddat för vårjacka.

Idag har jag lite jobb som måste sökas. Ett fotojobb bland annat. Men det gör jag här hemma på Fjantons dator. Blir avtänd av tanken att kliva ut idag. Just idag.

Gjorde förresten en superduper god kyckling-tortilla igår med hemmagjord currysås. Vilken tur att det räcker till lunch idag igen då! Nom nom nom<3


Träna lite!

Tidigare idag var vi iväg och tränade. En liten kontur på armen har jag ju fått? Spännande.

Följde med Cliff på ett uppdrag från hans jobb också. Spännande att se hur det går till så man får en mer klar bild när de pratar om arbetet.

Nu ska jag sätta mig vid Anton och sno åt mig lite ost och kex!


Wow vilken dag!!!

Den här dagen har inte kunnat bli bättre.

För det första fick jag den här bilden skickad till mig. Hjärtat skorrar av längtan att få gosa med mina lurviga små barn.

Kort därefter fick jag ett samtal från en kvinna som väldigt gärna ville ha mig på intervju. Wow kände jag. Någon har sett mig. Nu har jag chansen! Det är att jobba på en Barnehage som det heter på norska. Dagis på svenska. Om jag tänker efter skulle det passa mig perfekt. Jag har ju erfarenheten av att arbeta med barn och ha en ledarroll (skolfotograf) så jag ser ingen anledning till att jag inte ska ha jobbet!!!! Emma ska på ännu en till intervju redan imorgon. Min är på tisdag nästa vecka.

Nu väntar jag på att familjen ska tagga till för gym. Kul kul kul kul! Kondition och rygg.

Och Jenna. Jag behöver en dejt med dig snart! :)
Jaha-ja-jaha!

Tydligen ska alla i huset åka hem över påsk. Alla utom jag och Anton. Det gör mig inget då jag vet att vi kommer ha det awesome. Sen har Fjanton inga träningar eller likande under påskdagarna (vilket han i vanliga fall har typ varje dag) så det blir verkligen till att umgås.
 
Mamma och Jonas kommer hit 28 april och stannar i 3 nätter. De ska sova under trappen. Haha. Jag fyller år den 29 april så dagen till ära ska spenderas med god utemat och andra Oslonöjen. Man längtar ju väldigt väldligt jag sa vääääldigt mycket. 
 
Till helgen hoppas jag på att Nadja kommer hit igen. Det är helt fantastiskt att ha sin bästa vän i samma land, ja endast 20 minuter bort med bil. Det är skönt med någon som känner en från grund och botten som man kan dela alla sjuka grejer med. För nog allt har vi skapat historia hon och jag och färdiga lär vi inte bli på ett bra tag. That's my babe. 
 
Min gammelfarfar har precis gift om sig. Snacka om häftigt. De har ju ändå kommit upp i åren om man säger så. Jag är så glad för deras skull. Gösta Sätterlund, släktens legend. 
 
En salig sammanfattning I said. 

Olle goes emo!

Som alla vet är jag en rätt dramatisk person som gillar att uttrycka mig i ord. Här om dagen satt jag och skrev dikter och jag tänkte dela med mig av en av dom.

Den tolkas antagligen som emo men det är inte min tanke. Det är bara det att när jag tittar upp i himlen vill jag se så långt som möjligt. Att jorden är så liten men universum antagligen oändligt. Det är det oändliga som fascinerar mig, som får mig att bli intresserad. För någonstans där inne. Långt långt där inne vet jag att om det är oändligt så finns där en plats för alla. Ett ämne jag kan prata länge om, haha!


Soffhäng!

Två gånger sen jag kom hit har jag vaknat upp panikslagen över att jag somnat i soffan. Det värsta är att jag inte somnat i soffan utan ligger i sängen? Och varför ska man vara så panikslagen över det? Mitt hjärta hoppar galopp, pannan är full i pärlor och pulsen slår dubbelt. Som en mardröm.

Hur som haver har jag sovit i soffan inatt. Ja och igår natt när Nadja sov över. Jag skulle egentligen bara kolla på tv men så la jag mig så himla skönt att jag var tvungen att med flit sova här!


Spontan utgång!

I vanliga fall slösar man pengar när man ska gå ut. Jag däremot gick 21 norska plus!

Det togs många bilder under kvällen. Dessvärre har Nadja alla bilder. Det här är en liten summering av de bilder jag hade!


LOL!

Idag har jag känt mig glad. Dessvärre ingen att dela glädjen till. Har mer glädje och energi att få ut. Detta resulterar till att jag sitter på inne på toaletten och har krismöte med mig själv.

Imorgon kommer Nadja hit. Min kropp och själ med andra ord. Hon stannar hela natten lång och jag läääängtaaaar såååå!!

Har precis lagt ett lager brun utan sol på överkroppen. Dumt för jag ska basta imorgon på gymmet. Får ta med mig skrubben och lägga på ett helt nytt och fräscht lager kanske. Intressant? Det intressanta är väl att jag börjat gymma igen. Varje dag! Kör en vilodag i helgen. Då det antagligen blir en, två eller tre kalla öl imööööra med min fru och de som känner sig på samma humör!

Så jävla BAJS!

Idag hände det. Jag åkte dit. 750 kronor i böter på tunnelbanan. En kontrollant tvingade mig...

Nu har jag å andra sidan sparat 300 kronor på att ha plankat under hela den här tiden i stället för att ha köpt ett månadskort så "egentligen" gör det ju inget. Men jag tänker inte åka till stan lika ofta nu i alla fall och jag ska nog till och med överväga att köpa någon biljett någon gång ibland.

Det stör mig att för dessa pengar har jag kunnat köpa mig ett par röda converse... Livet är dyrt.

Men om 10 dagar visar det dig hur det går för Anton om han måste betala eller ej. Han åkte ju också dit men betalade inte på plats. Eftersom han inte legitimerade sig kan ju ingen veta att det var han. Filmkamera då kanske. Det visar sig. Om han kommer undan fortsätter jag antagligen i mitt planka-race!


HAHAHA


Nuusååå!

Igår kände jag att det fick vara nog. Införskaffade mig ett gymkort ändå. Träning är en sån viktig del för att orka och må bäst jag fick helt enkelt blunda för summan... Har jag tur kanske mor och far kan bidra till en del av kostnaden.

Jag gymmade två gånger igår. Rygg och axlar. Tror ni jag kan röra mig idag? Nä.

Kl 17 idag igen far jag och grabbarna grus och tränar igen. Först ska jag bara ner på stan och söka jobb!

I väntan på t-banan.


Jaoo

Jag behöver uppehållas. Någon måste prata med mig. Ett ämne som är kul. Sånt där busigt som man kan prata hur länge som helst om.

Andra tankar bjuder in sig själv och jag har för tillfället låst in mig på muggen. Varför? Jo för här har vi speglar och golvvärme. Jag spenderar säkert nån timme om dagen inne på toa. Jag, min musik och den andra världen IT IS.

Av någon anledning kan jag koppla av bäst här? Det gäller i alla lägen. När jag haft viktiga prov i skolan har jag lagt mig på toagolvet och pluggat. Rummet där folk vanligtvis bara gör en sak, spolar och går ut därifrån. Haha. Jag sätter mig inte här om det luktar helvete dock (anmärkningsvärt).

Folk därutanför lär ju tro att min mage suger. Emma vet att jag går in hit och lyssnar på musik ibland men de andra vet ju inte. Haha!


Fuck, it's sunday!

Någonstans djupt där inne känner jag en rastlöshet. En sådan som är kapabel till att växa och explodera. Eftersom allt är stängt idag vettefan vad som händer.

Grejer jag kan göra:

Morgonpromenad
Ett lyxigt söndagsbad
Göra sig söndagsfin
Satsa på att göra en riktigt lyxig middag
Titta på en film
Gå lös på min familj när jag inte pallar mer.

Låter ändå som en helt vanlig dag.

Btw, Anton åkte för några dagar sedan fast på tunnelbanan då han också plankar (ingen står någonsin och vaktar plus att alla ingångar alltid står fullt öppet, så det är lätt hänt att skippa pengen). I alla fall! Då han inte hade legitimation med sig kan de inte bevisa att Anton är Anton, så så här gjorde han med den bötern! Om det var smart eller inte visar sig. Se och lär!


Ändrade planer!

Jag tror ingen riktigt känner sig taggad på utgång idag. Det är så himla kallt ute att bara tanken på att gå ut får en att resa ragg.

Jag har för övrigt somnat på soffan i två timmar... Vart helt färdig av att gå på stan.

Nu sitter jag och skäms över vad jag ser på melodifestivalen. Usch och fy vilka dåliga bidrag. Fattar inte att jag tittar. Skicka vidare Sean Banan i jätte blöjan!

Man kanske ska sova vidare ist, natt snart ju^^


Nom nom!

Idag har vi blivit bjuden till ett gäng svenska tjejer som jag tror vi ska till senare ikväll.

Först ska jag och Emma åka ner och göra Oslo stad osäkert. Ska finna inspiration till vad man ska ha på sig senare.

Niiiiceee!


Hmm...

Det ær fredag, solen skiner, jag sprider inga glada miner.
 
En hel vecka till har gått utan resultat, utan något alls. Jag vet inte hur många samtal jag ringt nu men inte fått ett endaste svar. Idag har jag gått runt och søkt, æven det utan resultat. Nu sitter jag hær, som i vanlig ordning inne på Man Power och søker.
 
Hænder inget næsta vecka har jag en hemfærd att børja planera. Blir ledsen øver tanken. Jag som trivs så bra hær. Olso ær mitt hem. Jag har verkligen haft otur. Jag vill greja det hær. Min hjærna sæger att jag SKA greja det hær. Det kænns som att hela mitt liv snurrar runt mig. Ensam, førvirrad och osynlig. Just idag kænner jag mig så.
 
 

Mitt barn.

Det känns för jävla hemskt att inte vara hemma hos mitt barn idag. Internationella kvinnodagen är ju Sveas födelsedag. Många tänker säkert, det är ju bara en katt. Verkligen inte!! Hon är så mycket mer.

Tyvärr får hon inget riktigt kalas i år. Förra året bjöd vi ju hem en massa folk och en gräddtårta från Lido serverades i Sveas ära. Ballonger och annat dylikt hade också hängts upp. Hon fick hur många paket som helst också. Just den dagen kommer jag ihåg hur glad hon var. På riktigt jätteglad. Förvånad, glad och hur duktig som helst.

I år har mamma köpt en gräddbakelse till mitt barn i stället. Jag köpte presenter innan jag åkte och jag tippar på att fler gåvor även kommer att ges.

Åå mitt barn mitt Älskade barn, mamma älskar dig och saknar dig ;(!!


Skadeglädje!!? Hahahah

Jag har inte en susning om hur jag ska fatta mig kort. Jag ger det ett försök åtminstone.

Nadja chockade mig genom att komma hit i tid idag. Bara där förstod jag att denna dag inte kunde sluta annat än bra. Mycket riktigt.

En glad Nadja stiger ut ur bilen parkerad på vår tomt. Jag vill bara påpeka att berget vi bor på har ett mycket hårdpackat islager på vägarna, jag vurpade med rak rygg smack i backen och börjar känna smärta nu. Duttat rumpan har man inte gjort bara 1 2 eller 3 gånger heller.

Nu över till Nadja som fick i uppdrag att parkera bilen på ett annat ställe. Dubbelvikt på huk utanför bilen fann man mig. Jag tjöt av skratt. Jag älskade synen. Min fru hade kört fast och dessutom backat in i en driva. Kan hända för att jag själv alltid kör fast och slirar i hundratvå år innan jag kommer iväg.

Efter att Anton fått hjälpa henne var det inte mer med det. På ett tag i alla fall.

Nu över till när Nadja skulle ta sig hem. Mig fann man dubbelvikt utanför bilen med handen för munnen för att inte väcka hela gatan och den andra handen vid ögonen för att torka mina glädjetårar!

Ett försök, två försök, tre försök, fyra försök och ja, till och med fem försök tog det för henne att ta sig iväg med bilen från vår gata. Nu är det ute helt lätt att köra på Kløfterhagen, framförallt om man inte har vanan. Skadeglädje kanske är det bästa!

För övrigt hat vi myst runt på stan och haft en helt awesome time.


Weee

Nu väntar jag på att Nadja ska komma hit. Dagens jobbsökande är klart för dagen så hon blir min hela dagen och kvällen! Vi ska ner till Oslo S och lalla lite bland annat!

Fixa sig först dårå!


Uttryck från tv

"Jag speglar mig numera i dig
Jag behöver inte titta på dig underifrån och upp bara för att du alltid varit min förebild"

Tyckte det lät så självständigt och starkt att det var värt att anteckna.


OOH YÄÄÄ!

Idag har jag sökt jobb och färgat håret. En impulsgrej tror jag. Har varit less många gånger på det ljusare håret plus att Fredde tycker jag passar bättre i mörkt. So do I! Tror dock inte att det kommer vara just så här mörkt efter några tvättar.


....

Att jag aldrig får någon napp på de jobb jag söker. Jag skäms. Mår allmänt skit över det här. Så klart kämpar jag vidare. Så klart finns hoppet där.

Att inte ha ett jobb ger många lediga stunder till att tänka. Jag hatar att tänka. Just nu hatar jag det åtminstone. Jag börjar sakna Fredde och Svea för mycket. Ge mig ett jobb så löser sig detta...

Idag tänker jag envisas med att lyssna på lugna, sorgliga låtar. Tillslut ledsnar jag och blir ap-glad ist!

Nu ner mot stan för att söka jobb.


Njuter!!!

Idag har jag skottat bort all snö från balkongen samt suttit där ute och bara njutit och laddat batterierna inför denna vecka. Vad är inte bättre än att sitta i solen, frånkopplad från världen och bara lyssna på bra musik? Det är då jag känner, this is life, mmmhmm!!!

Nu ska jag veva ner ögonlocken och ta ett gäng djupa andetag. Godnatt.


Well hellooo!

Vi var till Sverige igår och storhandlade. Underbart. Nu kan man äta lite mer varierat. Det är först nu jag inser hur dyrt det är i Norge.

Idag skiner solen så jag och Emma ska ut och hälsa våren välkommen. Som jag väntat.

15 matkassar tror jag det blev!


Anton din stjärna...

En helt vanlig dag. Emma inne på rummet, jag ute vid köksbordet. Anton kom hem från jobbet, trött. Går och lägger sig och snarkar...


Wow vilken dag!!!

Så varmt, så skönt!!!


Fredrik 26!

Vad är det för en dag?
Det e en vanlig dag.
Nej det är ingen vanlig dag.
För det är Fredriks födelsedag.
HURRA HURRA HURRA!!!<3

Grattis min underbara man! Jag hatar att jag inte kan få ge dig alla miljontals pussar och kramar på din dag. Jag hoppas din dag blir världsbäst ändå!

Elina, nu ser du till att Freddes dag blir oförglömlig. I know you, you can fix that<3


RSS 2.0