Jajamänsan fattas bara!

Det här blir mitt sista blogginlägg på 16 dagar. Det är inte lång tid kvar nu. 10.30 imorgon bitti går tåget. Helt sjukt...

Hur som haver, jag hoppas att ni får guldväder här hemma i Sverige. Det är inte mer än rättvist tycker jag. Själv ska jag och Fredde försöka göra det bästa av det hela. Jag vet inte vad som väntar oss när vi kommit fram. En safaritripp, åka fallskärm bakom båt och ta fina bilder är något vi hoppas på. Så klart njuta av landet, testa nya maträtter, rätta sig efter annan kultur och miljö, ja allt ska bli så himla spännande!

Jag kommer sakna alla mina nära och kära. Två veckor är en ganska lagom tid att vara borta ändå. Man hinner göra det mesta samt få en liten hemlängtan. Lite nya oanvända kläder väntar i resväskan också. Det här kommer bli bra! OCH, vart tog min förkylning vägen? Puts väck Jag ville inte vara sjuk till resan och det slapp jag bli! Allt går med vilja, ett motto jag för evigt tänker rätta mig efter.


SVEA ♥

Ingen kommer någonsin förstå den starka kärlek jag ger till Svea, mitt barn som jag brukar säga. Varje gång jag lämnar huset skär det i mig. Att se hur hon sitter där i fönstret, tittar på mig förundransvärt, att aldrig veta om jag kommer hem osv. Många säger, meeeen det är ju bara en katt! Jag har lust att hata alla som säger så. För mig är hon inte en katt, hon är en skatt! Djuret är människans bästa vän.

Att jag just nu sitter och grinar för att jag ska åka bort i två veckor beror på att jag inte kan förklara. Förklara för Svea att jag inte försvinner för gott. Att hon inte behöver sitta i fönstret och vänta. Haha, jag vet, lite fjantigt är det. Men jag är beroende av henne. Jag brukar alltid bära runt henne som om hon vore min handväska, jag masserar och knådar och gosas och pussas nästan hela tiden, jag har en samling av tappade morrhår i en porslinsask och jag har till och med sparat hennes första mjölktand som hon tappade... Listan kan göras lång...

Jag har köpt en rosa filt med kattassar på som jag har lagt på hennes favoritställe i min säng. Innan jag åker ska jag lägga lite mynta-tabletter här och där i mitt rum också. Hon går lös så fort hon känner lukten av dem.



Mixa-trixa-fixa-what-what?!?

Jag har kommit på att jag kan använda mitt gamla löshår till färgen som jag har nu. Rätt tufft ändå? Egentligen är det samma längd på mitt hår och löshåret. Det ser bättre ut när jag fixat det helt enkelt!


Tomat-pattar! Går de att äta?

Idag har jag varit på stan med Jenna. Jag lyckades få en as-ful bondbränna på bröstet. Lite lagom röd så där. Vi mös på torget med lite tilltugg i den fantastiska miljö vädergudarna skapat. Hon bokade tid för gaddning också. Kommer fan inte känna igen henne när jag kommit hem igen. Tror hon skulle tatuera en snopp på halsen...

Kinderna har också påverkats en del av hettan där ute!


Brillor på, ut och gå.

Spännande. Dags att välja dagens kläder. Skenet bedrar tycker jag för det är superkallt i skuggan. Alla snyggkläder vill jag inte lorta ner lagom till resan. I-lands problem.

Det blir till att träffa Jenna idag i stället. Kul kul

Fräs

Idag är min svuva oförändrad. Jag håller tummen stenhårt för att det inte ska bli mer än så här. Då har jag klarat mig lindrigt.

Nu måste jag städa undan på mitt rum. Ser ut som att någon har smällt en bomb här inne. Senare åka ner på stan för att fixa lite detaljer för Mors-dag. Sist men inte minst ska jag träffa Jenna.



big NO

Det är inte speciellt passande att åka på en snuva nu... Men jag tror på det här. Min resa ska klara sig bra ifrån det här. Jag ska från och med imorgon dricka hejdlösa mängder vatten och snyta mig hela tiden i stället för att dra in. Lite vila på det här!

Lista.

jag saknar.. förra sommaren.
jag pratar.. med mig själv typ hela tiden.
jag skrattar.. när ingen annan gör det.
jag tycker om.. mat. Jag praktiskt taget lever för mat...
jag avskyr när folk.. inte står på sig, är oärlig.
mina närmaste vänner är.. en del av mig.
min första vän hette.. Louise.
kärlek är.. en känsla som tolkas olika beroende på situation.
min favoritfilm är.. obestämd.
när jag borstar tänderna.. brukar skummet rinna från min mun.
när jag lagar mat.. blir mamma glad.
jag är rädd för.. att göra mig illa omtyckt.
jag önskar.. mig en till kisse.
den värsta känslan är.. tomhet.
den bästa känslan är.. att vara överlycklig
jag vill.. bli miljardär utan ansträngning.
jag är.. ett matvrak som älskar att asgarva.
jag är sämst på.. att hantera spindlar.
jag kommer alltid att vara.. speciell/mig själv.
det finaste som finns.. är lycka.
i sommar.. sprider jag glädje kring mig.
sist jag grät var.. i helgen.
jag kan.. ibland göra oväntade saker.
min mobiltelefon är.. en iPhone 4S.
när jag vaknar på morgonen.. brukar jag alltid ropa på Svea.
innan jag somnar.. spelar jag alltid mobilspel.
just nu håller jag på att.. kolla på BB. Reklam nu.
jag har aldrig.. känt mig så omtyckt som jag gör nu.
idag har jag.. tränat, solat och gått på bio.
på gymnasiet.. fick jag mitt stora intresse för fotografi.
jag vill verkligen.. gå i mina drömmars fotspår.

Det strålar.

Underbara väder. Har suttit på baksidan och sugit in all värme och glädje med Svea. Det är kul att se när hon hoppar runt på gården som om livet vore en studsmatta. Det finns många flugor som vill leka med henne.

Jag har även hunnit träna på gym. Snart bio. Sen gå hem från stan med Mor. Gratis träning plus att hon har mutat mig med en liten fickpeng om jag klarar färden smärtfritt.

Min vackra målning som jag gjorde på i-paddan igår! Haha

En längtan!

Jag tänker på Tunisien hela tiden. Fem dagar kvar i detta land. Temperaturen där borta ligger på ca 30 grader i skuggan. Det är ganska lagom. Fredde har tjatat om en Mojito på Arlanda i snart en månad. Man börjar bli skapligt sugen på det nu.

På tal om något helt annat. Jag kanske blir rosahårig senare i livet. Har köpt en ny färg från serien "Directions" som heter "rose red". Sökte upp bilder på folk som har den färgen. Rosa. Tvivlar inte en sekund. Blir det som exemplet nedan kommer jag bli sjukt snygg. Vill kladda i färgen nu, helst igår.


:)))

Klockan är 11 och jag har fortfarande inte fått min frukost. Irriterad! Jag tycker faktiskt Fredde kan göra ren sin egen stekpanna när ett helt äggpaket bränt fast där i, typ. Klockan är 11.11 förresten.

Igår hade jag en riktigt bra dag i alla fall. Mot kvällen mötte vi upp Jonas och mös med chips och saft. Ännu senare blomstrade min natthumor ut, så vackert! Jag vet inte hur många gånger jag nästan låg ner på backen och inte kunde röra en fena.

Nu ska jag ta tag i frukosten så jag dämpar min tjurighet. Woop!

Ganska kul, faktiskt!

Fredde försöker lära mig att åka inlines. Vi började lite lätt igår med att åka till Ica i Bomhus och sedan hem igen. Jag har träningsvärk. Oj vad ont jag har... Jag är absolut inte van att träna på det viset. Imorgon ska vi ge oss ut på vägen till Furvik. Den där långa asfalterade cykelbanan. Hujeda mig känner jag... Jag ser ut ungefär som Bami på hal is fast jag på något vis lyckas ta mig fram ganska duktigt ändå.

Jag är bra, ja det är jag!

Uppsala

Det är synd att jag inte tog mer bilder i Uppsala. Vi hade det brutalt fantastiskt! Det där med att gå till affären i ansiktsmask är helt naturligt där borta. Det är nollning dagligen vilket resulterade till att detta ej uppmärksammades. Jag skulle passa bra att bo där. Tänk att man kan se ut hur som helst och fortfarande bli behandlad värdigt.

Vi hann med lite shopping (jag köpte världens bästa/snyggaste/coolaste bh), åt tacos, mös och snackade. Vid 4 snåret på morgonen började vi dämpa snacket och ägna sista tiden åt sömn. Fantastiskt!








Inte glad, gladast!

Jag tänkte visa bilder från vistelsen i Uppsala lite senare. Just nu hinner jag inte.

Det känns att vi åker snart. Tunisien. Jag har handlat lite nya kläder till resan samt solkrämer och sådant. Har även kört ett stenhårt träningspass på gymmet idag.

Glad kvinna!

Helt jävla otroligt!

Vi alla hamnade på MiROi för samma syfte. Inget arbete. Sedan hände något. Vi alla tre fick jobb så gott som samtidigt. Jag måste gratta oss alla för att vi är så himla duktiga!


photo mic

Hela dagen har jag varit på föreläsning med photo mic. Hur jävla otroliga chefer som helst har jag! Samma humor som mig. Det går inte att beskriva min lycka. Från och med 13 Augusti har jag en 100% tjänst där. Som skolfotograf!

Jag och Fredrik firar ett år idag också. Känns som att vi varit tillsammans mycket längre än så. Varken han eller jag tycker att man måste "fira" det hela. Vi kostar hellre på resan som sagt. Men för att göra denna dag lite speciell ska Fredde hämta upp mig på moppen. Man vet aldrig vad som händer i farten. Mohahaha!

Jag är överlycklig. Det kanske inte syns på bilden men jävlar, wohooo!

Snart möts vi!

Eftersom Elina nu mera bor i Uppsala finns inte tiden till att ses lika ofta. Det finns en hel del fördelar med det. Man uppskattar och tar vara på varje sekund betydligt mer än om man kan ses varje dag. Sen har jag tusen anledningar att åka till Uppsala.

Du är ganska ny i mitt liv. Det tog inte många minuter förrän du gick raka vägen in i mitt hjärta och roffade åt dig en stor plats. Våra skratt tillsammans ekar i mitt huvud. Ofta.

Det finns också många töntiga delar med dig som jag känner igen mig själv i. Därför kan jag inte låta bli att skratta. Du är så dramatisk. Antingen är det jordens undergång som skall visas med djup sorg och förståelse. Eller så är dina mungipor så enorma att de petar Gud i stjärten. Oftast det sistnämnda.

På onsdag kommer jag med täcke och hela faderullan. Då jävlar ska du få se en brud som kan laga tacos! På schemat står det skratt och glädje, mys i överdrivna mängder och ännu mer av allt det! 

Bild från i somras. Klockan 6 på morgonen om jag får be...

Sten-cool brud...

Har precis tittat klart på en helt underbar film. The Vow.


Hoow yää ooh yää

Nästa vecka åker jag och Fredrik till Tunisien. Jag praktiskt taget flyger omkring som ett raketskott. Det börjar bli dags att köpa solkräm, duschtvål mm. Jag brukar handla allt som luktar Cocos och Aloe Vera när jag ska på solsemester. Dom lukterna är semester för mig!

Det är mycket som ska hinnas med denna vecka. Redan imorgon ska jag gå en utbildningskurs för mitt nya arbete som SKOLFOTOGRAF! Kan någon förstå min glädje? Jag har två olika jobb som fotograf.

Arbetsförmedlingen skrattade åt mig när jag sa att det är foto jag vill hålla på med. De sa: Ja det är kul att du har starka drömmar MEN konkurrensen är tyvärr för stor för att komma in på något av de. Dra er baklänges och ät kattmat upp och ner känner jag!

Imorgon firar även jag och Fredrik ett år. Det känns som att vi har varit tillsammans i en evighet fast ändå inte. Vi firar det genom att flyga till Afrika.

Bild från Turkiet-resan!

Söndag är också en dag!

Imorse vaknade jag upp hos Fredrik, vrål-hungrig... När jag öppnar kylen och inser tomheten kan jag bli djurisk. Jag beter mig ungefär som att någon kissat mig i ansiktet. Tog 12 bussen hem och fällde en tår. Patetiska människa som inte har mat tänkte jag.

Mat är en trygghet för mig. Jag kan begrava mig levande de gånger Fredrik exempelvis kokar pasta och slänger det som blir över. En halv matlåda är bättre än ingen matlåda, faktiskt. Hur som haver, nu är jag mätt och belåten och garanterar att hela Långbacka kan höra mitt skratt. Tjoho.

För att toppa denna dag ska jag gå till kiosken och köpa en läsk. Mums.

Onödig fakta

Det vart inte så mycket cruising igår då vi kom ner ganska sent och gick till Interpool direkt. Fan för det. Men fortfarande, jag hade det riktigt bra. Alla gick bra ihop med alla vilket gjorde att jag kunde slappna av.

På Interpool bänkade vi oss vid ett bord där vi satt från klockan 23-02. Jag njöt av min omgivning och sög in all glädje som utstrålades. Fredde gick hem lite tidigare för att åka och beställa Max-mat. Hur underbar pojkvän har jag?...

Gud, jag är så glad. Mina vänner är min kärlek. Punkt och slut.

Cruising gott folk!

Som jag längtat efter den här dagen. Till en början blir det jag, Fredde, Nadja, Jonas och Johan som ska mysdricka och dividera roliga saker med varandra. Därefter ner på stan och kika på skrot.

Idag har jag dessutom handlat alkohol inför mamma för första gången. Trodde hon skulle balla ur men nej nej. Det gick som planerat!

Balders balle

Idag ska jag och Fredrik gå på bio. Dark Shadows med J Depp. Tror den har premiär idag. Alltid kul när man får fläska i största salens stolar.

När filmen är slut ska jag iväg på ett fotojobb. Ganska spännande då det är en helt okänd lokal. För att orka med detta ska jag vila en timme har jag tänkt. Ballar ur totalt.

Vi intar sängposition!

Svalde mitt liv, hostade upp det nya!

Jag tackade just JA till tjänsten i mitt liv, typ! Jag är överlycklig, jag spricker, jag hoppar från moln till moln. Vilken otrolig dag!

På något vis kände jag att den här tjänsten var min. Något i mitt undermedvetna har för länge sedan planerat allt detta. Jag är redo! Jag vill NU. De valde mig, mig av alla tusentals? Jag som inte hade bil, inte ansträngde mig för att komma så här långt. Det var först efter att ha varit på intervju som jag förstod att den här tjänsten är min, och det är den nu!

Jag är fan begåvad! De har aldrig anställt någon i min ålder förut. Jag, Olivia var den första. Ååå Gud, det här är en stolthet jag kommer kunna leva länge på. Jag kommer aldrig kunna somna inatt. Jag vill ju fira!!!


OH VACK-ER-T :)))

Nu har jag färgat ögonbryn och fransar. Det ser ungefär ut som att någon har lagt två bajskorvar i pannan på mig. Smickrande. Funderar på att lägga en djuprengörande ansiktsmask på dem och hoppas på att ett mirakel sker. Eller, "det löser sig sa han som sket i vasken". Hahaha!

Ja det är ju bra att jag kan skratta åt det i alla fall!

Mysa!

Igår råkade bli världens mysigaste dag. Jag besökte Jenna mot kvällskvisten och gjorde det vi är bra på. Snacka. En super god fruktsallad kunde endast dämpa snacket men inte mer än så.

Innan åkte jag ju till Valbo med Moder-kaka. Där köpte jag en strand-sommar-klänning-som-även funkar-under-varma-dagar och en vit skjorta med en massa småstjärnor på. Bilder på det senare.

Nu blir det en morgonläsk till lite film och senare en promenad innan regnet tar över Gävle.

Tipp topp dripp dropp

Jag vaknade precis när jag ville vakna. Utvilad låg jag och lyssnade på dropparna som slog mot fönsterplåten. Så himla mysigt. Funderar på att lägga mig där igen och bara lyssna. Jag har världens  skönaste duntäcke + fem kuddar som väntar på mig. En kopp svart och lite filmtittande på paddan skall också hinnas med.

Snart kommer Fredrik och gör mig sällskap i några timmar. Ikväll blir det shopping i Köpis med Moder-kaka. Jag måste köpa fransfärg. Verkligen... Är sugen på att köpa sån där fransförlängning som alla bloggar om. Tydligen ska det fungera? Jag ska läsa lite mer om den produkten senare.


Dagen!





Vad snabbt det kan gå...

Mamma kom hem riktigt besvärad i fredags efter att ha varit med om något hemskt på jobbet. Hon arbetar inom vården och har därför tystnadsplikt när det gäller personer. Hon sa bara att en ung flicka mellan 13-30 år så gott som dog framför hennes ögon den dagen. Hon sa att jag garanterat känner någon som känner henne.

Hon hade kommit in på grund av någonting och fått behandling för det. Plötsligt hände något helt oförväntat. Flickan blev totalt blå/svart och det började skumma från munnen. Hon andades inte men hjärtat slog fortfarande, tyvärr långsammare än normalt vilket innebar att hon så gott som lämnat jorden redan då.

Via Facebook har jag fått reda på att Stina som hon nu hette fick en hjärnblödning på plats. Vem som helst kan få det när som helst och det finns ingenting man kan göra för att förhindra det. För att minska riskerna ska man leva sunt. Det är bara en pytteliten procent som överlever en hjärnblödning.

Hon blev 19 år och skulle ta studenten om en månad... Jag vet mycket väl vem den här tjejen är då vi har praktiserat tillsammans på fotoavdelningen under en längre tid. Hon gick dessutom i klassen under mig på JB. Usch, det är så hemskt alltihop.

Jag tycker vi ska ta vara på varje minut av livet. Inte sörja över att vi när som helst kan gå bort. Vi ska njuta av varje stund/minut/sekund som vi har kvar. Stinas själ är fortfarande kvar. Det vet jag. Det är bara kroppen som inte är där.



Nya favoriten


GAAH GAAH GAAH!

Gud vilken underbar dag! Varmt, sol och en massa trevliga människor.

Jag har haft fullt ös hela dagen. Bland annat varit på ett personligt möte på MiROi. Därefter gick jag lös i stans butiker och nöjde mig inte förrän jag hade tre shopping-kassar i handen. Därefter klippte jag mig. Fräscht.

Nu väntar jag på mamma. Vi ska åka ut till Hofors och fira min älskade Morfar som fyller år idag! Storsiffran.


En händelse som betyder!

När en massa saker hindrar en från att ta sig en dusch... Jag tycker inte om det!! Senaste gången var i torsdags kväll och då har jag hunnit med Interpool två dagar i rad, svettats och legat fastkletad i Fredde och levt ett aktivt liv.

Ganska precis just nu ligger jag och njuter av mitt tillstånd i min säng. Till en början gjorde jag en djup ansiktsskrubb och därefter en ansiktsmask. Under tiden som detta gjorde sin verkan skrubbade jag hela kroppen med blåbärstvål. Gudarna kallade till mig en rakhyvel så den användes också flitigt. Inte nog med allt detta så gjorde jag en till tvålomgång över hela kroppen. Jag tar inga risker... Avslutningsvis masserade jag in lotion över hela kroppen.

Jag är alltså len, ren och fräsch. Godnatt!

Sprida glädje

Jag älskar detta. Det är sol, jag har pratat ut en gång för alla och jag är inte bakis.

Jag hade en så himla bra kväll igår. Jag skrattade i intervaller tillsammans med mina favoriter. Det blev jag, Emilia, Elina och Fredrik som livade upp stämningen i lama Gävle. Som vanligt vart det Interpool där Milla bjöd mig på en drink. Vissa har det bättre än andra ibland!

Nu ska jag åka iväg och beställa tre sallader på pizzerian. Perfekt mat i detta fina väder!!! Senare blir det Bingolotto och BB med Fredde.

Om du kunde...

...skulle du då bemöta världen på ett annat vis?

Det är en tankeställning jag grubblar på dagligen. När jag var mindre sa jag alltid "Alla föds till idioter, det är först när man gör sina misstag som man blir starkare och klokare". Idag skulle jag vilja ändra om den meningen och då låter det så här "Alla föds neutrala, och vill du, då kan du gå hur långt du vill".

Jag är helt övertygad om detta. Människan kan fan göra allt. Kanske inte leva i 300 år och fortfarande se ung ut. Tänk logiskt fast ändå inte.

Ju mer jag tänker på detta desto mer fel hittar jag. Varför vill folk medvetet bete sig illa? Varför skyller folk ifrån sig? Listan kan göras lång... Jag kan till exempel inte säga så här: aaa jag kan inte sitta still, lev med det för jag har ADHD! Till och med det sitter i psyket och går att ändra på. Det är inte lätt men det går!

Fortfarande, vill man så kan man! Jag tror stenhårt på detta. Rätta mig inte, för idag, just idag har jag rätt! 


Klickat hem! :D


Ooooppaaa

Jag har bestämt mig för att jag ska få världens bästa helg.

Redan imorgon börjar roligheterna med Elina. Som jag förstod det ska vi ta igen all tid vi missat och fylla våra kroppar med gotta! Mums ♥

På lördag var Milla taggad på hög-alkoholhaltiga kroppar. Vi ska alltså hasa oss fram på våra dallriga och senare skaka da fucking röv på Krogga.

På Lördag ska jag även åka till Falun. Nu är det sista träffen där borta med fotogruppen. Där ska vi redovisa Ett valfritt arbete som skulle handla om drömmar/mardrömmar. Minimum fem bilder var kravet. Jag har nästan över 100 bilder.

Se nedan ↓

Fina Mor <3


20 år!

Nu är jag 20 år så tänkte slänga upp lite bilder från den dagen. För några månader sedan beställde jag en blå klänning. Den är 1-2 storlekar för stor så skulle behöva sy in den. Jag har den på mig nedan.

Jag fick en massa saker av mina nära och kära. Riktigt fina och bra grejer plus en massa stålar. Jag känner mig sjukt bortskämd så jag undviker att skriva ut vad jag fick på bloggen. Men jävlar vad glad jag är!







:D

Vilket fantastiskt väder det är ute. Inte precis strålande sol men varmt är det. Dessutom är det ett perfekt fotoväder. Så om någon vill bli fotograferad idag är det bara att höra av sig! Haha.

JAAAAA!

Jag får skriva mer om min födelsedag någon annan gång. Men jag kan inte låta bli att dela med mig av mig glädje. Jag och min nya bikini kommer rocka sönder alla er i sommar. Ååå gud ♥

Fantastiska dag, ta aldrig slut!

Jag älskar att vakna upp med ett leende på läpparna. Därefter låta den glada känslan växa och bli större. Det är så jag känner mig när jag kryper upp i Freddes famn.

Han och jag i samma bubbla. Vår starka bubbla. Där innanför finns glädjen, styrkan och friheten. En frihet som låser en till en viss procent vilket är naturlligt, men att samtidigt få uppleva friheten där vi svävar. I vår bubbla. Allt annat snurrar. Ibland hoppar jag bland de rosa molnen där uppe, alldeles själv. Det händer att jag felbedömer avståndet och trillar ner. Ner på jorden eller snarare tillbaka till verkligheten. Jag vill fly, fly in i Freddes famn, och i vår bubbla sväva tillbaka, tillbaka till mitt hem. 

Om det var möjligt skulle jag ta med mig er dit och visa hur fint jag bor.

Repeat!


RSS 2.0