eeeheeehehehehe

Nu ær det som så att jag flippar ur då jag inte har ett arbete... Dærfør kryddar jag lite extra i det jag skriver och hoppas på napp snart.
 
"Jag ær æven duktig på många olika språk. Svenska ær mitt modersmål, norska behærskar jag till punkt och pricka muntligt, engelska kan jag både skriva och tala felfritt och spanska har jag pluggat i 5 år så æven det behærskar jag væl"...
 
Det dær med att svenska ær mitt modersmål stæmmer. Men resten alltså. Haha. Jag kænner mig busig.

Helvete!!!

Idag är en sån där dampdag. Jag har nämligen rivit av alla mina långa fina naglar... Why? Det är ganska skönt faktiskt!


En vän på vägen!


Diggar strumporna!! ;)


Jag lever!

Min dag har varit helt fantastisk!!! Det har varit strålande sol här och det har utnyttjats till fullo.

Har varit ute och gått en sväng med Emma. Tog oss även till en skolgård och blev barn igen. Är det inte helt otroligt, norrmän alltså... Treåringarna åker skidor på rasterna på gårdarna. På skolan finns det till och med en sån där ramp som man åker i för att sedan flyga i luften ett tag innan man landar med skidorna (en mindre variant förstås) men ändå. Fördomarna om norrmännen stämmer.

Nu sitter jag ute på något räcke på balkongen och skriver. Solen är för tillfället och gömmer sig bakom ett träd så det har börjat blivit lite småkallt.

En varm kopp te senare kanske!


Usch!!!!

Jag har verkligen haft svårt att sova denna vecka. Har somnat sent och vaknat tidigt nästan varje dag. Den här jobbstressen bränner verkligen ut mig.

Idag ska jag oavsett om jag är trött eller inte lägga mig innan 00.00!!! Det är min söndagsplan.


Attans bananer!

Idag har jag och Emma gått på stan heeeela dagen. Vi var ute efter lite, kom hem med lite mer.

Jag handlade lite produkter till mitt hår, en mintspray och ett par tights!


Tjoho!!

Idag har jag invigt min jacka att dö för! Satan så snygg den är, min militärjacka.

Jag pratade precis med mor en längre stund och blev uppdaterad. Svea ska på semester imorgon, en natt hos Fredrik. Skulle vara kul att se hur Svea reagerar nu när Lexus är så stor. Om hon är lika kaxig.

Nu väntar jag på att någon ska underhålla mig innan jag ballar ur. Är måttligt uttråkad.

Jenna!!!! Jag har försökt ringa dig men du är inte uppkopplad på internet säger min telefon. Du är en bitch som inte saknar mig ;)


Fredag!!

Inte för att fredag skiljer sig från andra dagar. Vi har ju helg varje dag skulle man kunna säga. Vi söker de jobb som kommit upp på alla de där sidorna sen bara är vi.

Jag har lallat omkring i mjukisar större delen av veckan och beslutade mig idag för att göra mig helgfin. Det behövdes.

Började dagen med bad, dusch och hårtvätt. Sen har jag ryckt ofantligt långa och många strån från ögonbrynen. Fick en chock över att jag tillåtit mig att se ut så i pannan... Efter det fick det bli en vanlig sminkning med lila läppar. Då är jag fredagsfin!


Ooops :')

Min hemlighet läckte ut igår. Den om tvkanalen och dosan.

De höll på att spela in en ganska betydande innebandy match som deras tränare skulle få se.

I och med att jag ryckte ur sladden finns den inte kvar... HA HA HA!

Åter igen, allt för Emmas farmen!


Jackan och tröjan<3


Mmhmm

Idag har varit en lång dag. Precis som jag ville ha det.

Har åkt ner på stan två gånger idag. Ena gången för intervjun (en historia för sig) och andra gången för att eeh jaah hmm handla en vårjacka! En militärjacka. Den och en tjocktröja för att variera mig lite.

Jag gjorde nyss en asgod wook som jag sekunden senare åt upp. Ett isfyllt glas med apelsinsaft gör mig sällskap nu. Känner att jag kan väcka mångas intressen genom att skriva ut allt det här.

Tack!
Anton din bumbi!

Hahaha, jag kunde inte låta bli att ta lite smygbilder på Anton som för tillfället kysser fåtöljen.


Okej, you go girl!

Denna morgon har startat några timmar tidigare än vanligt. Bortsett från att jag fortfarande är lite yr i och morgontrött så är det ganska skönt att ha en lång dag framför sig.

Nu har jag inte klivit upp så här tidigt av ren slump. Jag ska på en arbetsintervju på posten. Dock rör det sig endast om ett lördagsatbete men det är alltid bättre än inget alls. Jag tänker kämpa på till tusen i alla fall! Får man in en fot där kanske man kan få en stötigare tjänst senare. Ja ja ja nu leker jag med fantasin igen.

Nu blir det frukost!


Nöjd tjej!

Idag kom ingen mer än Nadja och hennes pojkvän hit. Jag är så stolt över henne som i mina ögon har hittat en trevlig jävel till pojk. Det är annat de än hennes förra päckel-äckel!

Nu var ju tanken att jag skulle kolla på top model Sverige men lik förbannat är det nån jävla match som killarna ska se på. Får se på reprisen!

Emma som tidigare skulle se Farmen missade även det då tv:n var inställd på någon konstig kanal som inte gick att ta bort. Så jag gjorde något dumt. Jag satte mig på dosan, tryckte på alla knappar samtidigt (testade även att trycka på en och en). Till slut blev jag arg så jag marscherade fram till boxen och ryckte ur en sladd. Allt för Emmas skull. Alla kanaler raderades och nu måste man välja en flik först innan man byter kanal. Jag har ännu inte gått ut med informationen till min familj. Jag ska enbart vissla åt mina problem!


Weee tjoho!

Anton och Cliff kom hem med en äggkartong fylld med chokladägg. Super-duper-goda!

Nu blir det dock andra bullar som gäller. Nästa vecka blir det bara nyttigt med mycket sallad, tonfisk osv!


Söndag!

Tredje söndagen i Norge. Som jag nämnt tidigare är det döddagen då precis ALLT är stängt.

Egentligen skulle Nadja komma hit idag men hon ligger för tillfället hemma med feber. Istället ska jag och Emma ut på en promenad och hämta lite anda. Kanske följer med familjen och åker skridskor senare om de får tag på två lånepar det vill säga. Jag kan ju åka skridskor menar jag... Föddes till skridskodrottning!!! :))))

Min fru!


Awesome!

Jag har en egen liten tradition och det är att köpa en påse chips i alla länder jag varit i. Denna gång norska kycklingchips. As-jädrans-ap-jätte-goda!Suck!

Angående inlägget tidigare var jag kanske en aning otydlig. Det var inte jag som somnade i soffan utan jag låg som vanligt i min säng med Emma under nattetid. Jag var inte full heller då jag enbart drack något glas vin.

En kort förklaring till de glada själar som läser min blogg :)


...

Jag har satt mig i fåtöljen. Beter mig lite som en hjälplös själ om man tänker på hur gårdagens festligheter slutade.

Jag känner så här, antagligen, för att någon må ha somnat i soffan med fullt ljud från en fotbollskanal samt alla lysen tända. Så med ljuset i ögonen hela natten/morgonen samt en massa typiska sportljud på full fräs har jag åtminstone försökt S O V A, inte gjort något åt det. Varmt har det varit inatt också så jag känner mig som en ökenråtta i munnen.

Nu får vi se vad denna lördag har att erbjuda. Tre av gossarna är redan på väg ut. De ska äta lunch och kolla på fotboll så jag avstod från det idag. Det verkar som att det kommer hit ett gäng ikväll. För dom blir det antagligen en rond två. För mig blir det Pepsi Max, that's fucking LYX!!!


Vilken dag!

En dag till har passerat utan resultat. Det jag däremot lyckades med var middagen! Satan så god den blev. Jag gjorde kycklingfilé med bröd.

Nu ska vi spela monopol på norska och dricka vin!


Älskar mitt linne <3


Försöker!

Försöker tänka nyttigt och billigt i matväg. Så överdrivet dyr är inte salladen här.

Anton släpade upp en skivstång som har underhållit mig ett tag. Skönt för nu kan jag slappna av en liten stund. Annars har ju jag en tendens att bli avskyvärt rastlös.


Grabbar alltså!!!!!!!

Då vi inte fick plats i bilen till Sverige fick vi skriva vad vi ville ha på en lista. Jag skrev upp bland annat nuggets och vad får man?!?? Ett ton med nuggets. Haha!! Nästa gång vill jag följa med. Herregud, vi som knappt har plats i frysen. Killar...


Hejsan hoppsan!

Min sovkompis vill aldrig vakna. Jag tror hon inte är medveten om att klockan är 11.12! Vi brukar annars vara uppe vid 9 tiden och röja. Idag tror jag inte att vi behöver åka ner på stan så hon gjorde rätt i en sovmorgon.

Vi satt och spelade spel till tre igår kväll. Till slut kiknade vi alla av skrattig trötthumor. En fantastisk känsla.

Nu snart ska jag försöka ragga upp en dator i huset så jag kan söka en massa jobb!


Sverige!

Ja just. Idag far vi antagligen över till Sverige. Mat står på inköpslistan. Jag tänker köpa kyckling i stora mängder, kättfärs, kebab kanske och nuggets.

Till att börja med ska jag kliva upp.


Dialekter!!

Kliff från Småland pratar så här:

Hou bau di faktiskt ai (i ett snabbt tempo).

Det betyder:

Hur bra det faktiskt är.

Jag hade jättesvårt att höra vad han sa i början. Har börjat välja mig nu!


Hoho mina vänner?

Även fast jag bor i Norge kan man höra av sig till mig. Jag har ju internet! När jag är hemma, vilket jag oftast alltid är på morgon och kväll. Man kan ringa/messa på viber, skype eller FaceTime. Mail och Facebook har jag ju också!

På Skype heter jag olivia.satterlund

Visserligen har jag själv varit dålig på att höra av mig, så skyller inte på någon. Jag trivs så bra här att jag faktiskt inte haft någon hemlängtan alls. Som jag sa igår, det är väl Fredde och katterna som jag vill ha hit med omedelbar verkan!

Nu ska vi kolla vidare på sporten på tv. Jag som ogillar att kolla på sport väldigt väldigt väldigt mycket... Haha!

Så här ser min kompis ut^^


2 flicks och 4 gubbs!

Boendet är egentligen anpassat för fyra personer. Då grabbarna grus var snälla fick jag och Emma dela på ett rum. Nu har vi en man som slängt in en säng under trappen och sover där. Han har bott här tidigare och har valt att göra en comeback!

Idag har jag sökt 22 jobb. Puuuh! Nu på kvällen fyllde vi bilen med folk och drog till någon kompis till grabbarna. Sällskapsspel med många belåtna skratt stod överst på listan.

Jag har haft en riktigt kung dag. Oslo blir bara bättre och bättre. Jag tror nästan Fredde och katterna får flytta hit i stället. Gävle suger ju balle!


NänänäNÄNÄnä

När jag är hemma brukar mamma ofta klaga på hur jag hänger upp lakanen. De ska vara raka, utsträckta och hänga precis på mitten. Lite snett och mitt namn ropas i ett irriterat tonläge, att jag aldrig lär mig.

Nu gör jag hur bäst jag vill. Skickade därför detta mail till mamma! Bara för att jag kan!!!Bloggar som ett proffs ;)

Jag har tackat ja till att blogga åt CribsNorge.se om hur livet i Oslo är. Jag bloggar gratis dock. En bra grej att lägga till i mitt CV!


Jobbjakt!

Fjärde dagen är kommen och även denna dag ska vi söka så många jobb som möjligt. Jag kan inte påstå att det är så lätt som alla säger att det är...


Älskling min fina älskling!

Gårdagen gick åt pipsvängen. För det första åkte vi 10 stationer för långt med tunnelbanan. Sammanlagt fick vi åka 20 extra stationer för de som inte kan räkna. Jag valde att tro på ödet. Att ödet skulle föra oss till rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Sanningen är den att vi inte hittade till något alls (på 4-5 timmar)... Det snöade ute, jag hade min fluffiga päls. Efter dessa timmar såg jag ut sin en katt kvarglömd i regnet. Jag var kall, jag var hungrig, jag var nära grina-stadiet och bara allmänt förbannad. Till slut hittade vi ÄNTLIGEN fram till ett av ställena (man power). De hade dock stängt för tre minuter sedan.

En brutalt utmattad och less Olivia fick sätta sig på t-banan igen. Lika arbetslös som tidigare dagar.

Idag har det gått bättre. Fortfarande inte bra, men bättre!

Tänker på er där hemma. Har dock ingen hemlängtan än. Jag trivs ju som fina fisken här borta. Fredde däremot skulle jag vilja ha hit med en gång. Min man!


Vi är för lata för att laga mat

Trots att magarna skriker... Allt är stängt, vi har inget gott hemma. Jag vill inte ha pulverköttfärs till middag. Jag vill ha riktig köttfärs!!

Sitter och fantiserar kreativt med fingertopparna.


Åååoooiiih! ❤

Jag mår bra av katter. Nu mår jag bra av Oslo med, haha!!!

Nu visade sig butiken vara en yooyo-feel-the-flow-affär med tjocktröjor som gick ner till halva vaden (utan att överdriva!!!). Så besöket varade inte länge nog.

Idag ska vi utforska mer i Oslo!!


Det har gått en dag och jag stortrivs! Jag älskar Oslo.

Som jag nämnt innan så bor vi jävligt nice och har en helt fantastisk blandning med folk här. Än så länge funkar vi bra ihop.

Idag har jag och Emma varit ute på olika uppdrag. Lära sig tunnelbanesystemet, hitta lite lätt i Oslo S och tagit reda på vad priserna ligger på här. Butikerna är tusen gånger najsigare än hemma i Sverige och så himla mycket dyrare upplever jag inte att det är. Vissa saker kanske.

Får jag ett bra jobb och en fin lön tänker jag köpa en super-söt-barnslig one piece, japp!


Norge!

En liten uppdatering!

Resan har gått bra, de snabbaste 8 timmarna i mitt liv. Jag följde Jennas råd att sova så lite som möjligt på natten så jag kunde sova på tåget.

Nu sitter vi alla som en liten familj och kollar på tv. Svensk tv, tjoho!

Vi tog taxi från stationen till vårt nya hem. Efter den färden kände jag att slipper jag så kör jag gärna inte bil här. Någon timme senare åker jag och min nya familj runt i bilen. Jag körde. Kan det där ja...

Vi bor ganska stort faktiskt! Så det är bra. Ett lyxkök har vi, badkar, golvvärme, en dubbelsäng, ett tvåvåningshus och världens coolaste utsikt med uteplats. Sjukt vad fint det är!!!

Bilder på vardagsrummet!


RSS 2.0